Metsien hyötykäyttö vaatii tehokkaita metsäkoneita

Miten voivat suomalaiset metsät? Entä kuinka tehokkaita ovat suomalaiset metsäkoneet? Suomessa on rajoitetussa ja suojelukäytössä olevia metsiä noin 2.9 miljoonaa hehtaaria. Asia kertoo, että suomalaiset ovat aina arvostaneet metsiään ja tulevat tekemään niin jatkossakin. Hyvän metsänhoidon avulla

Suomessa voidaan noudattaa vastuullista metsätaloutta nyt ja tulevaisuudessa.

Rakennuskoneiden avulla Suomen metsät edustavaan kuntoon

Metsiä hoidetaan kaikkialla Suomessa tehokkaiden metsäkoneiden avulla. Metsäkoneita löytyy joka lähtöön, kuten yhdistelmäkoneita sekä kaato- ja ajokoneita. Ajokoneet keräävät, käsittelevät ja lajittelevat puut kasoihin tien varteen puulajeittain, josta puutavara-autot kuljettavat ne jatkojalostukseen sahoille. Erilaiset rakennuskoneet, joihin metsäkoneet kuuluvat pitävät suomalaiset metsät hyvässä kunnossa myös tulevia sukupolvia varten.

Jokainen suomalainen voi hankkia “pienen palan” metsää kotiinsa, vaikka ei metsää omistaisikaan. Erilaiset taulut ja julisteet palvelevat hyvin tässä asiassa. Verkosta löytyy runsaasti erilaisia julisteita myyviä nettikauppoja. Niiden kauniit luontoaiheiset Julisteet saavat aikaan ihmeitä! Nämä ihmeet saadaan aikaan tuomalla kotien sisätiloihin pala luontoa julisteiden muodossa. Joko sinä olet hankkinut netistä luonnosta kertovia julisteita, jotka ovat kuin metsä itse, eli valokuvataidetta parhaimmillaan?

Metsäkoneet hoitavat työn tehokkaasti ja nopeasti

Rakennuskoneet suorittavat vuosittain Suomen metsissä monia tärkeitä tehtäviä. Yksi tärkeä työ on nuorten metsien hoito ja puiden hyödyntäminen. Metsät ovat aina tarjonneet arvokasta puumateriaalia suomalaisten käyttöön. Esimerkiksi bioenergian tuotanto pohjautuu lähes kokonaan Suomen metsiin. Erilaiset korkean teknologian rakennuskoneet, kuten kotimaisen Valtran kehittämät kätevät traktoriyhdistelmät saavat aikaan upeaa tulosta.

Metsäajossa taaksepäin kääntyvä istuin ja joystickin avulla toimivat ohjainlaitteet tekevät työstä mukavaa ja helppoa. Metsien harvennus myrskytuhojen jäljiltä sujuu nykyään huomattavasti nopeammin kuin muutamia vuosikymmeniä sitten. Metsäalalle hakeutuu yhä enemmän nuoria, joilla on kiinnostus paitsi kotimaista metsänhoitoa niin myös tehokkaita rakennuskoneita kohtaan. Voisiko työ kotimaisten metsien parissa olla myös sinun toiveammattisi?

Minkälaisilta tulevaisuuden metsät näyttävät?

Metsäkoneilla tehtävä työ saa aikaan hyvää tulosta. Harvennusten avulla luonto saa uuden alun elämään ja samalla voidaan kätevästi saada aikaan sekä taloutta hyödyntävää pinotavaraa että tärkeää energiapuuta. Metsien hoito on jokaisen suomalaisen yhteinen asia. Jokainen muistaa jo kouluajoilta keskustelun maapallon keuhkoista, eli sademetsistä. Mitä sinä tekisit arvokkaiden metsien suojelemiseksi?

chronology