Metsäteollisuuden tulevaisuus ilmastonmuutoksen aikakautena

Ilmastonmuutoksella tulee olemaan merkittäviä vaikutuksia myös Suomen talouden eri sektoreille, niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä. Mikäli kasvihuonepäästöjä ei kyetä huomattavasti vähentämään, vaikutukset saattavat kuitenkin olla kielteisiä. Muidenkin maiden tilanne suhteessa ilmastonmuutokseen sekä maailmantalouden tilanne vaikuttavat ratkaisevasti Suomen taloudelliseen kehitykseen lähitulevaisuudessa. Suomen talous ei ole suojassa ilmastonmuutoksen moninaisilta vaikutuksilta. Mahdollisuudet sopeutumiseen ovat vauraissa ja kehittyneissä maissa paljon kehittyviä maita paremmat. Ilmastonmuutoksen myötä taloudellisen toimeliaisuuden painopiste siirtyy vahvasti pohjoiseen suuntaan, kun olot käyvät eteläisemmällä pallonpuoliskolla ilmastonmuutoksen myötä haastavammiksi. Ilmaston lämpenemisellä on suora, myönteinen vaikutus suomalaiseen maa- ja metsätalouteen ainakin alkuvaiheessa. Metsäteollisuuden tuotteet ovat olennainen osa Suomen vientiä: vuonna 2009 kaikesta viennistä 19% tuli metsätuotteista. Suomessa on jopa varaa kasvattaa puun käyttöä. Tilanne kuitenkin edellyttää, että metsien hiilivarastot pidetään kasvavina. Yrityksille tämä tarkoittaa, että metsäteollisuus on edelleen hyvä sijoituskohde.

Yritysten kannattaa edelleen investoida metsäteollisuuteen

yritysten kannattaa sijoittaa jatkossakin metsäteollisuuteen, sillä alalle on tiedossa suuria investointeja. Suomessa sijaitsevien talousmetsien käyttöastetta voidaan jopa kasvattaa, sillä metsävarantomme kasvavat nyt enemmän kuin koskaan ennen. Tämä saattaa tulla yllätyksenä monelle. Euroopan parlamentissa käydään kovaa vääntöä hiilinielujen ja hakkuumäärien yksityiskohdista. Nämä ovatkin tärkeitä tekijöitä, jotta metsät saadaan pidettyä terveinä ja kasvavina, ja näin tukea myös Suomen taloudelle tärkeää metsäteollisuutta. Viimeisimmän Euroopan parlamentin hyväksymän muutosesityksen mukaan metsien hakkuita voidaan lisätä, kunhan huolehditaan hiilinielujen pysymisestä ennallaan, tai vaihtoehtoisesti kasvatetaan niitä vuoteen 2050 mennessä. Kaikista laskemiseen liittyvistä yksityiskohdista ei olla kuitenkaan Euroopan parlamentissa vielä yksimielisiä, joten lisää vääntöä aiheesta on odotettavissa. Suomen hallituksen ja Suomen virallisen metsästrategian tavoitteena on lisätä puun käyttöä maltillisesti hiilinielujen ja hakkuumäärien sallimissa rajoissa. Metsäteollisuuden kaavailemat tulevaisuuden investoinnit Suomeen ovat mittavia, joten yritysten ei kannata laittaa vielä pillejä pussiin ilmastonmuutoksen takia. Parlamentin päätökseen eivät kuitenkaan kaikki ole tyytyväisiä. Ympäristöjärjestöjen ja ilmastotutkijoiden mielestä päätös vesittää ilmastopolitiikkaa.

Lainaa ja rahoitusta sijoituksiin

Metsäteollisuuteen ei voi lähteä sijoittamaan tyhjin taskuin. zmarta.fi on sivusto, joka tarjoaa uudenlaista rahoituspalvelua, jonka avulla voit kilpailuttaa lainasi. Mittavia investointeja on luvassa suomalaiseen metsäteollisuuteen lähitulevaisuudessa. Voit olla kehityksessä mukana, mutta ensin täytyy varmistaa, että rahoitus on kunnossa. Zmartan kaltaisella palvelulla tavoitat useita eri pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotta voit vertailla ja kilpailuttaa erilaisia lainaratkaisuja ja valita itsellesi sopivimman. Näin voit tehdä valistuneen lainapäätöksen, kun tarvitset isomman summan rahaa. Parhaan lainatarjouksen löytäminen ei ole aina todellakaan helppoa, sillä pankeilla ja rahoitusyhtiöillä on usein täysin erilaiset vaatimukset ja edellytykset lainanottajalle. Vain yhdellä hakemuksella saat monta lainatarjousta, eikä sinun tarvitse pyytää tarjouksia erikseen. Säästät aikaa ja rahaa. Henkilökohtainen taloutesi on Zmartalle pääasia, olit sitten hakemassa lisää lainaa tai jos haluat vaikkapa yhdistää olemassaolevat lainasi. Zmartan asiakaspalvelu on aina valmiina auttamaan ja vastaamaan kysymyksiin, joten älä epäröi ottaa yhteyttä.

chronology